Written by

Kiderült, mennyire vagyunk képben a fenntarthatóságról

Egyéb, home_slider| Views: 1036

Sokakat mozgatott meg a Körkörös Gazdaság Föld Napján meghirdetett fenntarthatósági kvíze, melyet a legújabb, legérdekesebb fenntarthatósági hírekből állított össze a szerkesztőség. Összesen 529-en vettek részt a játékban és 172 kitöltő válaszolt meg minden kérdést helyesen. Közülük hárman is értékes nyereménycsomaggal gazdagodtak a Veolia jóvoltából. Gratulálunk minden szerencsés nyertesnek!   

Az április 22-én meghirdetett kvíz a Körkörös Gazdaság legérdekesebb bejegyzésein alapult, a kitöltők online válaszolhattak tíz fenntarthatósági kérdésre. A résztvevők harmada minden kérdésre tudta a helyes választ, így a Körkörös Gazdaság szerkesztősége 172 játékos között sorsolta ki a nyereményeket. Három kitöltő gazdagodott David Attenborough: Egy élet a bolygónkon című könyvével, egy fém termosszal, bambusz jengával, illetve Veolia ajándéktárgyaival. A nyerteseket e-mailben értesítettük.

A legtöbb helyes válasz a Veolia kávéspohár-újrahasznosító technológiájára vonatkozó kérdésre érkezett. Az Egyesült Királyságban az évi 2,5 milliárd kávéspohár végezné szemetesben. A Veolia összegyűjti a poharakat, majd egy üzemben szétválasztja a papírt és a műanyagot, így a papír újból felhasználhatóvá válik. Továbbá több mint négyszázan tudták, hogy a Mérgezett Föld című dokumentumfilm dolgozza fel a termőföld kiaknázásának történetét, illetve hogy az agrárszektor felelős az éves vízfogyasztás 70 százalékáért.

A válaszadók közel fele azonban alul becsülte a Csendes-óceánon úszó szemétsziget méretét, amely Oroszország területével egyezik, illetve sokan nem gondolták, hogy az évi 100 milliárd tonna feldolgozott anyagnak csupán 9 százaléka újrahasznosított.

Amennyiben tetszett a kvíz, és nem szeretnél lemaradni a következő nyereményjátékunkról, vagy érdeklődsz a körkörös gazdaság és a fenntartható életmód iránt, kövesd a Körkörös Gazdaság Facebook oldalát.