Rólunk

Világunk egyre gyorsuló ütemben változik, ám ezzel együtt a környezeti problémák is sokasodnak, globális és hazai szinten egyaránt. Így egyszerre kell szembesülnünk a természeti erőforrások kimerülésével, és az éghajlat megváltozásával, miközben fogyasztói igényeink folyamatosan nőnek.

Ezekre a kihívásokra kínál megoldást a körkörös gazdasági modell, amelynek lényege, hogy igyekszünk minden már felhasznált erőforrást újrahasznosítani, visszaforgatni a természet körforgásába.

Mindez rengeteg ötletet, fejlesztést és beruházást igényel, de a jó példák itthon és külföldön is sokasodnak. Ezek megismertetésére hoztuk létre a Veolia magyarországi cégcsoportjánál a KörkörösGazdaság.hu oldalt.
Célunk, hogy olyan jó kezdeményezéseket és újításokat mutassunk be, amelyek erősítik követőink környezet- és energiatudatosságát.

Emellett szeretnénk a felelősen gondolkodó egyéneket és közösségeket, valamint vállalkozásokat egyaránt olyan ötletekre inspirálni, amelyek elősegíthetik működésük fenntarthatóvá tételét, a körkörös gazdasági modell jegyében.