Written by

Mesevilág egy belga erdőben – Az „újrahasznosított trollok” története

Arcok, home_slider| Views: 288

Thomas Dambo egy dán képzőművész, aki grandiózus fa trollokat épít a világ táján, amelyeket vadonban és erdőkben rejt el. A művész nem titkolt célja, hogy az újrahasznosított anyagokból készült alkotásaival szeretné közelebb vinni az embereket a természethez.

Nem egyszerű feladat kicsalni a gyerekeket se a nagyváros forgatagából, se a képernyők elől, de szerencsére nem lehetetlen. Thomas Dambo gigantikus alkotásai valóságos mesevilágba repítik el műveinek megtekintőit.

A nem mindennapi szobrok újrahasznosított anyagokból készültek, többek között szupermarketekből származó régi polcokból, raklapokból és lehullott ágakból. Dambo célja ezzel megmutatni, hogy milyen elképesztő alkotásokat lehet készíteni olyan anyagokból, amelyeket mások hulladéknak tekintenek. Ha szemügyre vesszük alkotásait, valószínűleg nem is tudnánk megmondani elsőre azok alapanyagait.

   

A képzőművészt gyermekkora óta vonzza a misztikum, a mesevilág, és nagy szerelmese a folklór történeteknek is. Egy belga erdőben elhelyezett alkotása „A hét troll és mágikus torony” címet kapta. Akik figyelmesen átsétálnak az erdőn és szemügyre veszik a trollok történetét, a testmozgáson és a kalandon túl egy mesével is gazdagabbak lesznek, amit minden szemlélőnek fejben kell összeraknia, így érdemes alaposan, részletekbe menően szemügyre venni az alkotásokat.

Az alábbi videóban Thomas kalauzol minket és meséli el a trollok aggodalmait az emberiségről. (A videó angol nyelvű, de német felirattal is megtekinthető.)

Forrás: brightvibes.com

Képek: brightvibes.com