Written by

A 70 éves bolygóvédő nagyi sikertörténete

Arcok, home_slider| Views: 398

Számtalan sablonos újévi fogadalmat ismerünk, ami nagy valószínűséggel úgysem lesz betartva. Pat Smith, egy 70 éves brit hölgy, akinek a 2018-as újévi fogadalma az volt, hogy minden héten megtisztítja hazája egyik homokos strandját. A kitartás és a kemény munka meghozta a gyümölcsét: a büszke nagymama önkéntesek segítségével ugyanis 52 brit strandot szabadított fel a felgyülemlett hulladéktól.

Pontosan látjuk és tudjuk, hogy milyen károkat kell nap mint nap elszenvednie Földünknek. Sokunk ezt szomorúan tudomásul veszi, de nem cselekszik aktívan, mondván, hogy úgy sincs értelme. Pedig hogyne volna! Erre kiváló példa Pat Smith története, aki 70 éves nagymamaként tisztította meg a plasztik hulladéktól Nagy-Britannia természetes strandjait.

Pat egy dokumentumfilmet látott a tévében a műanyag-szennyezésről, amin felbuzdulva úgy érezte, itt az idő cselekedni. Városi közösségének tagjainak segítségével és önkéntes segítők bevonásával (köztük tündéri unokáival) minden egyes héten megtisztítottak egy-egy partszakaszt.

Az öko-nagyit különösképpen bosszantják az egyszer használatos szívószálak, mivel azt egy teljesen felesleges és haszontalan tárgynak tartja, hiszen csupán néhány percig használjuk, lebomlásuk viszont egy örökkévalóságig tart. Ennek a problémának a megakadályozása érdekében létrehozta a The Final Straw (vagyis „a végső szívószál”) nevű kezdeményezését, ezzel is hadat üzenve az egyszer használatos plasztikoknak és a mikroműanyag-szennyezésnek.

„Nem fogok megállni, mert a strandjainkra szükségünk van. Egy csomó szemét, amit felvettem, mindennapi tárgy volt. Ezeket a dolgokat mindannyian használjuk, és megdöbbentő, hogy a gyönyörű strandjainkat szennyezik. Arra törekszem, hogy megpróbáljam megóvni bolygónkat a gyermekeim és unokáim számára, és a jövőben is  mindent megteszek,ennek érdekében.” – Pat Smith

Forrás: brightvibes.com; truththeory.com

Képek: The Final Straw Cornwall – Facebook-oldal