Written by

Jane Goodall és a lakberendezés: az eredmény ezúttal is fantasztikus!

Arcok, Hírek, home_slider| Views: 1883

Mi itt a Körkörösön nagy Jane Goodall-rajongók vagyunk, többször is foglalkoztunk már vele a honlapon és a Facebook oldalunkon. Ezúttal Goodall egy újabb projektjéről számolunk be: az etológus egy amerikai lakberendezési vállalat gyermekmárkájának tervezett kollekciót.

Az idén 86 éves természetvédő elmondása szerint nagyon sokat köszönhet a szüleinek, hiszen ők ültették el benne a környezet iránti tisztelet és szeretet magvait. Gyerekkorában édesapjától egy plüsscsimpánzt kapott ajándékba, akit Jubilee-nek nevezett el, ettől a pillanattól fogva rajongása a főemlősök iránt egyre csak nőtt. Anyukája pedig még első kutatóútjára is elkísérte őt Tanzániába.

Ennek tudatában nem meglepő, hogy Goodall úgy tartja, a szülők egyik nagyon fontos feladata, hogy felkeltsék gyermekük természet iránti érdeklődését. Ezekben az időkben pedig minden eddiginél jobban kell figyelniük arra, hogy megértessék az ifjúsággal nélkülözhetetlen szerepüket a bolygónk megmentésében.

Az ügy támogatása érdekében a Jane Goodall Alapítvány a Crate&Barrel nevű lakberendezési vállalattal együttműködve gyerekeknek szóló dekorációkat tervezett. Remélik, hogy a kollekció elemeiből berendezett szobák befogadóvá és kíváncsivá teszik majd a kicsiket a vadvilág iránt, és a megőrzésével kapcsolatos beszélgetések inspirációi lesznek a szülők és a gyermekek között.

A kollekcióban egyebek mellett székek, szőnyegek, hálózsákok és törülközők szerepelnek, de helyet kapott egy játszóház is, melyet Jane első, Gombe-i kutatótábora inspirált.

A kép forrása: fastcompany.com

„Nagyon jó ötletnek tartom, hogy a kinti világot bevigyük a gyerekek szobáiba. Azt gondolom, hogy azok, akik megkapják a termékeket, nagyon szerencsések. Remélem, hogy értékelni fogják ezeket a dolgokat, hiszen sok milliárdan vannak a Földön, akiknek minden bizonnyal soha nem lehet ilyesmiben részük. A kollekció darabjait megkapó gyerekek kiváltságosak. Remélem, hogy erre ők is rájönnek, és feltámad bennük az érzés, hogy ki akarnak menni a nagyvilágba és jobb hellyé tenni azt.”

A forrásban megjelölt linkre kattintva elolvashatjátok a teljes Goodall-lal készített interjút: nagyon tanulságos!

 

Forrás: fastcompany.com