Written by

Ismeretterjesztés interaktívan: Pécsett már működik!

Hírek, home_slider| Views: 2231

Biomassza tüzelőanyagok testközelből való megszemlélése, a távhőrendszer egyik modelljének megismerése és áramtermelés szobabicikli segítségével. Izgalmasnak hangzik? Az élményalapú oktatás az energetika és fenntarthatóság témakörében már hazánkban is elérhető a pécsi Zöld Zóna Látogatóközpontban, ráadásul minden program teljesen ingyenes.

A pécsi Pannon Hőerőmű Zrt. 2015-ben nyitotta meg a Zöld Zóna Látogatóközpontot, melynek missziója, hogy játékos, befogadható formában adja át az ismeretanyagot minden korcsoport számára. A központ 60-70 perces foglalkozások keretében kínál lehetőséget, hogy mindenki megismerhesse a biomassza-alapú energiatermelés és a távhőrendszer működésének alapjait. Így általános és középiskolás diákok, valamint a felsőoktatásban résztvevő hallgatók és a felnőttek egyaránt megtalálják a korosztályuknak megfelelő releváns információkat. Újdonság, hogy a Zöld Zóna munkatársai – a nagy érdeklődésre való tekintettel – a 6-11 éves korosztály számára is külön programot alakítottak ki.

Fennállása óta közel 6500 látogató vette igénybe a Zöld Zóna által nyújtott szolgáltatásokat. A 21. századi, interaktív edukációnak köszönhetően számos szakmai érdeklődésű csoport is visszatérő vendég a központban. Az erőmű és a távhőrendszer modelljének kipróbálása vagy a szobabicikli segítségével történő áramtermelés mellett animációk, érintőképernyős eszközök, kvízjátékok és makettek színesítik a tárlatot. Ezenkívül a 12 éven felüli látogatók erőműbejáráson is részt vehetnek. A belépés és a foglalkozás ingyenes, de előzetes bejelentkezés szükséges. A Zöld Zóna csapata lelkesen várja a csoportokat az ország minden részéről.

További információkért kattintsatok a latogatokozpont.pecsizoldzona.hu oldalra, ahol a Hírek menüpontban a legfrissebb aktualitásokról is értesülhettek!

A Veolia Energia Magyarország csoporthoz tartozó Pannon Hőerőmű Zrt. pécsi biomassza erőművének köszönhetően 2013 óta Pécs az első hazai nagyváros, ahol a távfűtés teljes mértékben megújuló energiaforrásokból származik.