Written by

Öko-Miku avagy az igazi Mikulás és a megújuló energia

Hírek, home_slider| Views: 948

Az Európai Unió tagállami közül Svédország az első, míg Finnország a második, ahol a legnagyobb arányban van a jelen a megújuló energia. Az örök karácsony városában élő Mikulás idén a környezettudatosságra is felhívta a figyelmet. 

A környezetvédelem és a környezettudatos életmód kimagasló szerepet foglal el a finnországi lakosok életében. Ennek fényében nem meglepő, hogy az ország 37,2 százalékát megújuló energia szolgáltatja. Ebből a tényből tisztán látható, hogy nincs lehetetlen, hiszen a finnek hátrányos helyzetből indulnak, mivel a dél-európai országokhoz képest náluk a napenergia besugárzásának mértéke csupán 50 százalék. Lehet egy ország akár szegény, akár gazdag kőolajban, ha előrelátó, igenis fejleszti a napenergia-termelését.

A bolygóvédő szemlélet Lappföldön is erősen jelen van. Az Észak-finnországi SantaPark Arctic World temérdek izgalmas élményt nyújt az odalátogató több mint 100.000 vendégnek. A klímaváltozás és a globális hőmérséklet-emelkedés azonban egyre nagyobb veszélyt jelent Finnországra és a sarkvidék természeti értékeire egyaránt. A meteorológiai jóslatok szerint a hó mennyisége is évről évre csökkeni fog, Joulupukki nagy bánatára.

Joulupukki, ismertebb nevén a Télapó a szeretet, az adományozás fontossága, és az egymással való törődés fontossága mellett felszólalt a bolygónk megóvásának fontosságáról is.  A Mikulásnak meggyőződése, hogy minden nagyméretű változás kis lépésekkel kezdődik. Fogjunk hát mi is össze és legyünk környezettudatosak 2019-ben is!

Forrás: Piac&Profit