Written by

Több százan töltötték ki fenntarthatósági kvízünket

Hírek, home_slider| Views: 103

Idén is meghirdettük április 22-én, a Föld napja alkalmából szokásos nyereményjátékunkat, melyen idén 428-an vettek részt.

A résztvevőknek 15 kérdésre kellett helyesen válaszolniuk, amelyhez a blogon olvasható cikkek nyújtottak segítséget. A játékban idén 428-an vettek részt, közülük pedig három ember értékes és környezetbarát nyereménycsomagban részesült a Veolia jóvoltából, melyben többek között a Renature – Újjáéledő természet című társasjáték, egy kizárólag vízzel működő óra, valamint egy napelemes powerbank található.

A legtöbben a kávétermesztésre leselkedő éghajlati veszélyekkel voltak tisztában, a válaszadók 94,6%-a, azaz 405 fő tudta, hogy ha nem változtatunk jelenlegi szokásainkon, akkor alkalmatlanná válhatnak az eddig ismert termőterületek. Ezen túl igen magas aránnyal, a válaszadók több mint 80%-a tudta, hogy mikor tartjuk az Energiatudatossági Világnapot, hogy milyen hosszú lesz a Szaúd-Arábiában megvalósulandó lineáris város, vagy hogy mi lesz a párizsi olimpiára tervezett érmekben a körforgásos gazdaság jegyében. A válaszadók hasonlóan jól tudták azt is, hogy kutatók már felhőből vett mintában is találtak mikroműanyagot.

A legnagyobb megosztottság annál a kérdésnél volt tapasztalható, hogy vajon hány főre becsülte az Earth4All a Föld lakosságát 2100-ra, amennyiben a népességet körülvevő szociális és gazdasági feltételek világmértékű javulásnak indulnak. Nem meglepő, hiszen a válasz sokkoló. Megfelelő intézkedések és változások hatására akár 6 milliárdra is csökkenhetne a globális populáció.

Megosztotta a válaszadókat az is, hogy vajon hol találhatók a világ legnagyobb naperőművei, illetve mennyit csökkent az antarktiszi jégtakaró az elmúlt év során.

Szép számmal akadtak olyanok, akik minden egyes kérdésre tudták a választ, a kitöltők csaknem negyede. Közülük egy sorsolás keretein belül három ember részesülhet a Veolia értékes ajándékcsomagjaiból. A nyerteseket e-mailben értesítjük.

Ha lemaradtál az idei játékról, máskor is próbára tennéd a tudásodat, vagy csak szívesen olvasnál heti szinten a fenntarthatóságról, érdemes követned a Facebook-oldalunkat is.