Written by

Kapcsolj ki, kapcsold le a villanyt! – Föld órája felhívás

Egypercesek, home_slider| Views: 1547

Március 26-án, immáron tizenötödik alkalommal borulnak sötétbe a világ nagyvárosai és nevezetességei, a Föld órája, azaz a világ legnagyobb önkéntes akciójának keretében. A kezdeményezéshez évről évre egyre többen csatlakoznak, idén légy te is a közösség tagja, aki kiáll a klímavédelemért!

A holnapi napon, 20:30 és 21:30 között kapcsolj le minden nem létfontosságú elektromos berendezést, amellyel kiállhatsz a környezetvédelmi célkitűzések fontossága mellett!

Föld órája a WWF által meghirdetett és minden év márciusának utolsó szombatján megrendezésre kerülő nemzetközi esemény, amelynek keretében arra kérik a háztartásokat és a vállalkozásokat, hogy kapcsolják le lámpáikat és elektromos berendezéseiket egy órára. A kezdeményezés célja, hogy felhívják a figyelmet a klímavédelem fontosságára és az éghajlatváltozással szembeni cselekvés szükségességére.

A Föld órája kezdeményezés eredete

2008-ban – nemzetközi szinten először – számos nagyváros és lakosai körében elterjedt a felhívás. Ebben az évben március 29-én tartották a második Earth Hour névre keresztelt rendezvényt, amikor is világszerte, hét kontinensen, az adott országok helyi időzónája szerint este 20 és 21 óra között lekapcsolták a díszkivilágításokat. 35 ország nagyobb városai, valamint 400 kisebb város támogatta a kezdeményezést, így például a Sydney-i Operaház, az Empire State Building, a Golden Gate híd, az SM Mall of Asia, a londoni  City Hall  és a  Royal Liver Building épületei is sötétbe borultak. Magyarország szintén csatlakozott a világméretű kezdeményezéshez.


Az Earth Hour 2022-es hivatalos videója

Earth Hour 2022 Official Video (ft. “This Is Our Time” by Where Oceans Meet) – YouTube


Látványos videók a Föld Órájáról

Kíváncsi vagy, hogy néznek ki az elsötétülő világnevezetességek? Az alábbi videón megnézhetsz néhányat!

Dubai Burj Khalifa Earth Hour #Connect2Earth – YouTube

Lights off as Earth Hour 2021 highlights climate change – YouTube