Written by

Filmajánló: Özönvíz előtt

Egypercesek, home_slider| Views: 769

Leonardo DiCaprio dokumentumfilmje, az Özönvíz előtt a klímaváltozás veszélyeiről és lehetőségeiről szól. Leonardo DiCaprio interjúalanyai között olyan személyiségeket találunk, mint Barack Obama, Bill Clinton, Ban Ki-moon és Ferenc pápa – valamint olyan lelkes és elkötelezett közösségvezetők és aktivisták, akik a Föld megmentéséért dolgoznak, helyi és globális szinten.

Az Özönvíz előtt (eredeti címén: Before the Flood) egy 2016-ban bemutatott amerikai dokumentumfilm a klímaváltozásról. Az Oscar-díjas színész és környezetvédelmi aktivista, Leonardo DiCaprio a National Geographicnak forgatott alkotása a Föld megmentésére keresi a választ. Milyen veszélyei vannak a globális felmelegedésnek? És miként lehetne megállítani, vagy legalább mérsékelni a klímaváltozást? A megelőzés, a kilátások és a várható eredmények mellett a film negatív és pozitív példákat egyaránt bemutat.

Főszereplője és narrátora maga DiCaprio, aki neves közéleti személyiségekkel és aktivistákkal beszélget arról, miként lehetne fenntartható módon átalakítani napjaink gazdasági rendszereit. Megszólalnak olyan világvezetők, politikusok, szakértők és hírességek, mint Barack Obama, Bill Clinton, John Kerry, Pan Gimun, Ferenc pápa, a NASA vezető kutatói, valamint lelkes és elkötelezett közösségvezetők és aktivisták, akik mind a Föld megmentéséért dolgoznak, helyi és globális szinten.

„Többé nem hunyhatjuk be a szemünket a jelenséggel kapcsolatban, remélve, hogy majdcsak megoldódik magától a dolog. Abban bízom, hogy a film ébresztőként szolgál majd és rádöbbenti az embereket, hogy a vesztünkbe rohanunk, ha nem cselekszünk”

– mondta a színész

Hogy minél több mindenkihez eljuthasson az üzenet, a National Geographic a teljes filmet elérhetővé tette világszerte több platformon is.

Forrás: wikipedia.org