Written by

A Fortnite megalkotója már 40 ezer hektár erdőt mentett meg

Arcok, home_slider| Views: 1912

Hivatalos szakmája programozó, de kiváló üzletember is. Cégét, az Epic Games-t közel 30 éve építi, kitartó, szívós munkával. Nem mellékesen több mint 40 ezer hektár kiterjedésű erdős területet vásárolt meg az elmúlt évtizedekben azért, hogy megőrizze őket az utókor számára. Ismerjétek meg Tim Sweeney-t és történetét.

A Fortnite az egyik legsikeresebb videojáték napjainkban, ami hatalmas bevételeket hoz az a játékfejlesztő Epic Games számára. A bevétel kimagasló része jut a vezetőség tagjaihoz. Tim Sweeney, az Epic Games tulajdonosa és igazgatója, továbbá a Fortnite egyik megalkotója ezáltal tett szert több milliárd dolláros vagyonára. Szerencsénkre Sweeney nem csak a vállalatával kapcsolatosan ilyen elhivatott, de a környezetvédelem terén is.

Tim Sweeney

Sweeney több mint 10 éve, 2008-ban vásárolta első erdős területét Észak-Karolinában, melynek célja az volt, hogy az általa megvásárolt területek az utókor számára is épségben megmaradjanak. Az elmúlt évtizedben eddig 40 ezer hektárt vásárolt, így jelenleg ő rendelkezik az államokban a legnagyobb magánkézben lévő területtel.

Az immáron Sweeney tulajdonában lévő Box Creek-i vadon területére korábban egy ipari vállalat szeretette volna rátenni a kezét és helyére villamoshálózatot telepíteni. 2018-ban pedig egy 1500 hektáros területet vásárolt meg Stone Hills-ben, ahova eredetileg luxus golfpályákat, wellness-központokat, és irodaházakat építettek volna.

A milliárdos programozó eddigi nyilatkozataiban kihangsúlyozta, hogy célja a természeti értékek megóvása és a biodiverzitás megőrzése a területek átvételével. „Csupán” azt szeretné, hogy a felnövekvő generáció is láthassa az Amerikai Egyesült Államok természeti csodáit, valamint pozitív példát mutasson, hiszen az emberi kéz nem csak ártani, hanem óvni is tud.

Forrás: brightvibes.com; 24.hu