Written by

Téged is vár az Erőművek Éjszakája!

Hírek, home_slider| Views: 1130

Kíváncsi vagy, mi zajlik a villamos energia és a távhő előállításainak kulisszái mögött? Érdekelnek a műszaki folyamatok és a berendezések? Egy nem mindennapi, klassz programra vágysz? Látogass el az Erőművek Éjszakájára, melyet idén első alkalommal rendez meg csatlakozó partnereivel együtt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal október 11-én!

A XXI. században szinte alig akad olyan tevékenység, ami valamilyen formában ne igényelne elektromosságot. Háztartási gépeinket és okos kütyüinket egyaránt áram üzemelteti, ahogy otthonaink, közintézményeink és az úttestek megfelelő kivilágításához is nélkülözhetetlen az elektromos energia. A távhő, ami jelenleg a legkörnyezetkímélőbb fűtési megoldás hazánkban, szintén mindennapi kényelmünket szolgálja. Azonban ha tudatosan és takarékosan szeretnénk bánni erőforrásainkkal, nem árt tisztában lennünk azzal, hogy az energiát kik, hol, milyen eszközökkel állítják elő.

Ezért is rendezik meg az Erőművek Éjszakáját, amelynek alkalmából országszerte 42 villamos energiát és távhőt előállító létesítmény várja a látogatókat 2019. október 11-én, 14 és 22 óra között. A MEKH és a programhoz csatlakozó erőművek által szervezett eseményen a látogatókat „idegenvezetők” fogadják a helyszínen, akik közérthetően és élménydúsan mutatják be az adott erőművet. Az esemény cseppet sem átlagos, hiszen nem mindennap láthatunk gőzturbinát, segédkazánt, erőművi vezénylőtermet.

Fontos információk az Erőművek Éjszakájáról:

  • Az esemény (online) regisztrációhoz kötött, amelyhez nem szükséges személyes adatokat megadni, azonban az erőművek kapujában legyen nálatok fényképes igazolvány!
  • Nem minden erőmű enged be a gyermekeket, ezért érdemes látogatás előtt tájékozódni az Erőművek Éjszakája weboldalán!
  • Ügyeljetek a megfelelő ruházatra, viseljetek hosszú nadrágot és zárt, lapos cipőt!
  • A létesítmények területén fotó készítése csak abban az esetben engedélyezett, ha azt az erőmű munkatársai jóváhagyják.
  • Az erőművek épületében a dohányzás szigorúan tilos!
  • A szervezők azt kérik, hogy a látogatók ne vigyék magukkal kisállatukat.

Bővebb információkért kattints az eromuvekejszakaja.hu weboldalra.

 

Forrás: erőművekéjszakája.hu; magyarnemzet.hu