PVSK Veolia

Written by

Átkeresztelték Magyarország legenergikusabb kosárlabda-csapatát

Hírek| Views: 2412

A PVSK-PANNONPOWER idén nyáron felvette a PVSK-VEOLIA nevet, azonban a sportegyesület és a szponzorvállalat közötti együttműködés változatlan maradt. A pécsi erőművet is működtető Veolia Energia Magyarország Zrt. továbbra is fontosnak tartja a hazai sportélet támogatását, így a társaság továbbra is a férfi kosárlabdacsapat kiemelt támogatója marad.

Az energetikai világpiac szereplőjeként a Veolia mindig szívügyének tartotta, hogy támogassa bolygónk védelmét, keresse a környezetbarát innovációkat. Ez hazánkban sincs másképp, a Veolia élvonalban áll a megújuló energiaforrások kiaknázásában. Magyarországon Pécs az első olyan település, amelynek távhőellátását teljes mértékben megújuló energiaforrás biztosítja, kizárólag biomassza felhasználásával. Az, hogy a pécsi erőmű biomasszával működik, a fosszilis energiahordozók kikerülésével és a szén-dioxid kibocsátás drasztikus csökkentésével nemcsak a környezetet kíméli , hanem a környékbeli lakosságnak is örvendetes. A biomasszát magyar gazdálkodók szállítják be, amivel pluszjövedelemre tehetnek szert, illetve erdőink számára is hasznos a növényi hulladék begyűjtése és hasznosítása.

A Veolia azonban a természeti értékek mellett társadalmi ügyek mellett is kiáll. A közösség összetartozásának fontos eleme a sport, a csapat, amelynek közösen szurkolni lehet. Ráadásul az egészséges életmódnak is elengedhetetlen része a sport. A Veolia ezért fontosnak tarja, hogy részt vállaljon a helyi közösségek életében, a pécsi kosárlabdacsapat pedig kiemelkedő eredményeivel évek óta bizonyítja rátermettségét.

PVSK Veolia

Remélhetőleg a jövőben is szép sikereket ér el majd a pécsi PVSK-VEOLIA.

A pécsi kosárlabdacsapatról röviden:

A Pécsi Vasutas Sportkör története 1919-ben kezdődött, a kosárcsapatot pedig 1944-ben alapították a sportkörön belül. Bár több mint 60 éves története alatt több neve is volt a csapatnak, kabalaállata, a párduc, évek óta állandó, így a csapatot Pécs Panthersként is becézik. Az idei, 49. élvonalbeli szezonjával a csapat hazánk 3. letapasztaltabb csapatának számít, amivel a vidéki együttesek közül az egyik legpatinásabb. A csapat nemzetközi szinten is jól szerepel, az NB I állandó szereplőjeként már kétszer is sikerült érmet szerezniük, illetve mindig rangos eredményeket érnek el.

PVSK Veolia