Written by

Az olasz nagypapa, aki megépítette a világ első elektromosságmentes vidámparkját

Arcok, home_slider| Views: 881

A mai gyerekek egyre kevesebb időt töltenek a szabadban, amelynek számtalan negatív hatása lesz későbbi életükre nézve: többek között az elhízás vagy a természetben való tájékozódás és a természet ismeretének teljes hiánya. Egy olasz nagyapa azonban megtalálta a módját, hogyan mozdítsa ki a képernyő előtt ülő unokáit, mindezt a legfenntarthatóbb módon.

Az egyébként vendéglősként dolgozó Bruno Ferrin önmaga tanulta ki a barkácsmesterség minden csínját-bínját és építette meg „öko-vidámparkját” az olaszországi Battagliában. A parkba érkező gyerekeket a Bruno által épített hinták, többszintes csúszdatorony, giroszkóp, óriáskerék, hullámvasút és trambulin is várja. Mindez természetesen villamos energia nélkül, manuálisan működik. Így ha játszani szeretnének a gyerekek, egyben meg is kell mozgatniuk az izmaikat.

Az „öko-vidámpark” jelenlegi formáját évtizedek alatt érte el, megépítése közel 40 évig tartott.

Alkotása során Ferrin leginkább a természetet megfigyelve nyert inspirációt. Az olasz férfit több portál is „modern kori Leonardo da Vincinek” nevezte, amiért két kezével megépítette a világ első elektromosságmentes vidámparkját.

Az észak-olaszországi erdőben épült parkban minden odalátogató jól érezheti magát, méghozzá teljesen ingyen. Az alábbi 2 perces videó angol nyelvű, de a vidámpark hangulatának és Bruno személyiségének megismeréséhez a képi anyag önmagában is elegendő.

Forrás: treehugger.com

Kép: organics.org